Minőségpolitika

A Ceres ZRt. a hazai sütőipar meghatározó szereplője és célja

  • ezen pozíció megtartása, erősítése,
  • tartósan jó minőségű, biztonságos termékek előállítása és forgalmazása,
  • kereskedelmi partnereink és vevőink igényeinek legmagasabb fokú kielégítése.

Az egyenletesen jó minőségű termékek gyártása és forgalmazása révén törekszünk vevőink és fogyasztóink igényeinek messzemenő kielégítésére, a fogyasztók biztonságának garantálására, valamint termékeink jogszerűségének és eredetiségének a biztosítására. Ez a törekvés jellemzi a társaság összes telephelyét és üzemét.

Valljuk, hogy a gondolkodásunkban és gyakorlatunkban elsődlegességet élvező minőségi és élelmiszer-biztonsági szempontok növelik a bizalmat termékeink iránt, és hosszú távon biztosítják eredményességünket és kereskedelmi partnereink és vevőink elkötelezettségét termékeink iránt.

Valljuk, hogy a jövő a fenntarthatóságban rejlik, így a Ceres ZRt. valamennyi gyártási folyamatait, beszállítói és szolgáltatói kiválasztását a fenntarthatóságot szem előtt tartva végzi.

Cégünk és termékeink jó hírnevének növelésének ill. megőrzésének érdekében ezért az alábbiakat tartjuk kiemelkedően fontosnak:

  • A biztonságos élelmiszerek előállítását szolgáló HACCP rendszer folyamatos működtetése és kontrollja.
  • Az IFS minőségügyi rendszer folyamatos működtetése és tanúsíttatása.
  • Beszállítóink tájékoztatása és segítése, felügyelete és minősítése a minőségi és élelmiszer-biztonsági követelményeknek megfelelő nyersanyagok biztosítása érdekében.
  • A termelés tárgyi feltételeinek folyamatos korszerűsítése, karbantartása és javítása, hogy üzemi épületeink, eszközeink és termelő berendezéseink garanciát jelentsenek termékeink minőségére és biztonságosságára.
  • Folyamatos minőség-ellenőrzés (a beszállított nyersanyagok, a gyártási folyamatok és a késztermékek ellenőrzése) az egyenletesen kiváló termékminőség garantálására, az esetlegesen előforduló hibák kiszűrésére.
  • A minőség-ellenőrzés adatainak elemzése, a tapasztalatok visszacsatolása a folyamatos fejlődés érdekében.
  • A vevők és a fogyasztók igényeinek rendszeres vizsgálata, az eredmények visszacsatolása a beszerzés, a gyártmányfejlesztés, a termelés, az értékesítés és a minőség-ellenőrzés folyamatába.
  • A XXI. század követelményeinek eleget tevő üzemi és személyi higiéniai feltételrendszer fenntartása és folyamatos fejlesztése.
  • A minőségirányítás és minőségbiztosítás cégünk vezetésének és minden munkatársának kiemelt feladata és felelőssége. Ezért minden munkatársunk felelős saját munkája minőségéért, folyamatos fejlődéséért, és úgy végzi munkáját, hogy hozzájáruljon vevőink, üzleti partnereink elégedettségéhez.
  • Munkatársaink elkötelezettségének fenntartása és fokozása a fenti célok elérésének érdekében, hogy a megbecsülés, a meggyőzés és a rendszeres oktatás eredményeként kialakuló elkötelezettség révén a társaság minőségi és élelmiszer-biztonsági elvárásaival azonosulva végezzék munkájukat, az egyenletesen jó minőségű termékek előállítását.
  • Etikai és személyi felelősség.
  • Élelmiszer-biztonság kultúra – a vállalati kultúra szerves része. A biztonság fontosságára vonatkozik a gyártás, a tárolás és általában az élelmiszerekkel való mindennemű bánásmód során. Az alkalmazottak számos berendezést, eszközt és segédeszközt használnak. A munkavállalók közötti munkahelyi kapcsolatok, (a felettesekkel és a vezetéssel való kapcsolatok is), szintén kockázati szempontok lehetnek. Ezért a munkavállalók hozzáállása, készségeik, képességeik és a vállalat iránti lojalitásuk fejlesztése bizonyos mértékig hozzájárul az élelmiszerbiztonság szintjéhez.
  • Az élelmiszer-biztonság kultúra a Ceres ZRt. vezetésének minden szintjét magában foglalja. Hiszünk abban, hogy az Élelmiszerbiztonsági és -minőségi kultúrát, műveltséget szem előtt tartva minden dolgozónkban tudatosul, hogy egy robosztus kultúra kulcsfontosságú a folyamatos fejlődéshez, a vevőknek csak megfelelő termék biztosításához és az élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos gondolkodásmód és viselkedés kialakulásához. Ez segíti a szervezetet abban, hogy megelőzzük és észleljük a folyamatok eltéréseit és ösztönösen tudatában legyenünk a minőségi termék előállításához szükséges tudásnak. Vezető kollégáinkkal évről-évre elhivatottan dolgozunk az Élelmiszerbiztonsági és -minőségi kultúra folyamatos javításán, melyre fejlesztési tervet hoztunk létre. Ebben a tervben évről évre olyan célokat tűzünk ki, melyek segítségével minden dolgozóhoz el tudjuk juttatni az üzenetet: az élelmiszerbiztonsági kultúra az, ahogy akkor viselkedünk, amikor senki nem látja.